Onze plannen veranderen

Changing our plans

Toen we besloten om naar Canada te vertrekken, arriveerden we met een eenjarig werkvisum. We gaven onszelf een jaar om uit te vinden wat we willen doen met ons leven.

Sinds mei 2016 reizen we door British Columbia. We hebben het meeste van deze prachtige provincie gezien. Twee plekken hebben onze harten gestolen. Tofino, waar we maar een korte tijd hebben gespendeerd en de Slocan Valley, waar we de meeste tijd hebben gespendeerd.

De Slocan Valley: New Denver en Silverton

De meeste tijd hebben we gespendeerd in de Slocan Valley. In het bijzonder New Denver en Silverton. Beide dorpjes liggen aan het Slocan meer en dit heeft ons hart gestolen. De dorpjes zijn omringd met reusachtige bergen. Sommige daarvan zijn het hele jaar bedekt met sneeuw. Toen we teruggingen naar New Denver, in het begin van december, starten we met werken bij het Valhalla Inn hotel. In deze kleine dorpjes is niet veel werk, dus weinig keus. Werken hier was leuk en we starten het onderzoek naar het verkrijgen van Permanent Residence.

Permanent Residence aanvragen

Er zijn vele regels als je een PR wilt aanvragen. Je krijgt punten voor verschillende onderwerpen. Een daarvan is een baan aanbod. Wat voelden wij ons gezegend met het baan aanbod van het hotel, dat voldeed aan de eisen. Restaurant manager in dit kleine dorp omringd met prachtige natuur en de Valhalla’s in onze achtertuin. We waren opgewekt en een beetje gestrest toen we begonnen met het verzamelen van alle documenten.

Een misleidende omschrijving op het net

Toen we in gesprek waren met de werkgever veranderde de situatie. De baan was al maanden online met een loon aanbod van 23 Canadese dollars per uur. Maar… Het bleek dat ze maar 11 dollar per uur wouden betalen! Wow, wat een teleurstelling. We voelden ons bedrogen en verdrieting. We hoefden er niet lang over te praten, we accepteren geen loon van 11 dollar per uur. Met zo’n loon is het onmogelijk om ons gezin te onderhouden. Laat staan om te sparen voor tickets om familie in Nederland te bezoeken.

Onze plannen veranderen: een vermomde zegen

Toen we over de situatie hebben gepraat en de veranderingen accepteerden, verdwenen onze emoties en konden we weer helder nadenken. Het meest belangrijke wat wij willen bereiken in soevereiniteit. In alle opzichten. Als we de baan zouden accepteren (voor welk loon dan ook) vallen we weer terug in de val. Deze veranderingen en de misleidende informatie was onze laatste duw in de realisatie dat we zelfstandig willen zijn.

Hoe gezegend we werkelijk zijn

Gedurende de laatste maanden hebben we ontzettend veel geleerd. We weten al geruime tijd dat we soeverein willen zijn. Niet alleen in ons hoofd, maar ook in de fysieke wereld. We verlangen ernaar om ons eigen eten te laten groeien, op ons eigen stukje land, off-grid. Door het reizen in BC Canada hebben we geleerd hoe we deze doelen moeten benaderen. We hebben gegeten uit de tuinen van onze Canadese vrienden, we hebben off grid geleefd en geleerd wat hierbij komt kijken. Een tuin starten en ontwikkelen duurt jaren. Maar, Mike heeft hier ook de Permaculture Design Cursus gedaan en deze kennis is nu in ons bezit. We realizeren ons dat we enorme doelen hebben en deze alleen kunnen bereiken in kleine stappen. Voor nu zullen we moeten werken aan onze financiele pilaar. Zelfstandig worden in ons eigen bedrijf is stap een voor het grote plan.

 

Wat is jouw grootste doel in het leven?

We horen het graag in de comments.

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Spring naar toolbar