Boekreview: The dragon does not live here anymore, living freely loving truly

Boek the dragon doesn't live here anymore

Gevonden in een ‘thriftstore’ in Old Hazelton Canada. Hoewel ik het boek de eerste keer heb bekeken en niet heb gekocht, was ik blij het boek weer te zien toen we weer in dezelfde winkel waren en toen heb ik het boek wél gekocht.

Over God

De reden waarom heb ik het niet direct heb meegenomen is omdat ik het woord god diverse malen voorbij zag komen. Geloof, welke dan ook, laat je geloven, in plaats van weten. Desondanks was er toch een bepaalde aantrekkingskracht en hoewel ik vele boeken bezit die ik nog niet heb uitgelezen, ben ik meteen begonnen met lezen en was ik snel klaar.

Living freely, loving truly

Er worden diverse persoonlijke ervaringen van de schrijver beschreven. Vele wijsheden kun je meteen toepassen in je leven. Het doel hierbij is om vrij te leven, in liefde, zoals de kaft van het boek beschrijft.

Als je op een pad bent om uit te zoeken waar dit leven over gaat en hoe je er het meeste uit kunt halen, kun je van elke ervaring leren. Als je bereid bent om alles wat je denkt te weten los te laten, verbreed je perspectieven. Hierdoor wordt het mogelijk om alles te gebruiken als een les, met als doel vooruitgang voor jezelf. Maar het maakt niet uit hoeveel boeken dat je leest, dit werkt alleen zo als je dit zelf wilt.

The dragon doesn’t live here anymore 

Wat de titel betekent en waar het hele boek eigenlijk over gaat, is de draak die in ons allemaal leeft. Gedachten en gevoelens waar iedereen mee kampt. De schrijver, Alan Cohen, haalt allemaal persoonlijke gebeurtenissen aan, om bepaalde lessen in te laten zien. Een van de geweldige inzichten de hij beschrijft is dat hij dit boek niet voor jou of mij heeft geschreven, maar vooral voor zichzelf. Daar is helemaal niks goeds of slechts aan, het is puur uitleg om te beschrijven dat hij door het schrijven van dit boek zijn gedachten, gevoelens en meningen over zichzelf heeft onderzocht en daarvan heeft geleerd.

Mijn ervaring met dit boek van Alan Cohen

The dragon doesn’t live here anymore was voor mij makkelijk en prettig te lezen. Het boek is geschreven in het Engels en dus een mooie manier om deze taal te blijven oefenen. Het boek bestaat uit vele korte hoofdstukken met aan het eind van elk hoofdstuk een samenvattende boodschap. Elke keer als ik het boek opensloeg, was er iets gebeurd in mijn leven, waar ik meteen naar kon refereren. Dat maakte het lezen van het boek voor mij erg echt, geschreven door een echt persoon met echte ervaringen.

The dragon doesn’t live here anymore is absoluut geen zelfhulp gids. Als je op zoek bent om situaties in je leven te verbeteren dan kan met de juiste bril op dit boek goed gebruikt worden om je bewust te maken van je eigen handelen.

Zelf maak je voortdurend soortgelijke ervaringen mee en door het bewust worden hiervan kun je gaan bestuderen of je tevreden bent met hoe het gaat en waar nodig aanpassingen gaan doen. Interesse om dit boek ook te lezen? Kijk dan hier.

Wat is jouw favoriete leesvoer voor ’s avonds in bed?

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Spring naar toolbar