Soms voelt het alsof alles op hetzelfde moment komt

Snelweg in British Columbia Canada * Alles bedekt met sneeuw

Na onze supersnelle verhuizing volgen nog vele gebeurtenissen. Soms lijkt alles tegelijk te komen. Het leukste, en waar het langst naar hebben uitgekeken, is dat oma komt! Anti winter komt ze toch helemaal uit NL naar Canada. Voor de speciale gelegenheid: Chris’ zijn eerste verjaardag in Canada. Spannend! Ze komt via een nationale vlucht vanuit Vancouver aan in Castlegar, het dichtstbijzijnde vliegveld op 1,5 uur rijden. We hebben geduimd op geweldig weer, want alle locals noemen het ‘Cancellgar’. Het duimen heeft geholpen want de lucht is prachtig blauw. Na 8 lange maanden mogen we oma verwelkomen in Canada, wat een geweldige ervaring!

Twee landen, twee banen

Toen we NL hebben verlaten, heb ik uiteraard ook afscheid genomen van mijn werk. Tevens heb ik mijn vervanger ingewerkt. Het enige verschil is dat ik fulltime werkte en mijn vervanger is aangenomen voor slechts 2 dagen per week. Destijds zag ik de bui al hangen voor de jaarafsluiting en heb ik geroepen: ‘Als jullie hulp nodig hebben, dan mail me maar in Canada’. Mijn oude werkgever, waar ik tijdens onze reis contact mee heb gehouden, verwelkomt hulp en zo is het geregeld. De afspraak dan, want internet hebben we in Silverton nog steeds niet. Na heen en weer ge-email en het downloaden van de juiste apps is mijn computer er klaar voor en rijd ik dagelijks naar het hotel. Daar kan ik met internet en focus zoveel mogelijk werk verrichten, voordat we met oma op een roadtrip naar Vancouver Island gaan.

Zoete bonen en Chinese eetstokjes

Hoewel ik vereerd ben om mee te kunnen helpen aan de jaarafsluiting in NL, werk ik ook twee kleine diensten in Canada in het hotel. Wederom een nieuwe en totaal andere ervaring waarbij ik van alles leer. Ik serveer, help in de keuken en maak de kamers klaar voor nieuwe gasten. Mijn werkgever is een ontzettend lieve Chinese vrouw die het gelukkig helemaal niet erg vind dat ik mijn computerwerk voor Nederland in haar hotel kom doen. Ze overspoeld me met Chinese hapjes en vraagt geregeld hoe het gaat. Van drinken mag ik mezelf bedienen en als waardering help ik toch af en toe met serveren of afrekenen in het restaurant. Naast deze ervaringen heb ik dan ook geleerd om met stokjes te eten. Iets wat ik bij het uiteten in NL eigenlijk nooit echt heb geprobeerd. In deze unieke situatie is dit echter bijzonder snel gelukt.

Snelweg in British Columbia Canada * Alles bedekt met sneeuw

Wat doe jij op momenten dat alles tegelijk komt ?

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Spring naar toolbar