Een wereld van verschil

Een wereld van Verschil * Help-X

We zijn nu zo’n drie weken op de sheep ranch en we hebben duidelijk geconcludeerd dat de ene help-X de andere niet is. Wel maakt het een wereld van verschil hoe je dat ervaart als je anders naar de situatie kijkt.

We zijn van het ene in het andere uiterste gegaan, letterlijk en figuurlijk. Van een Help-X locatie waar we een eigen huisje hadden boven op een berg, naar een gezin waar we bij inwonen, onder aan de berg. We zijn van een gezellig team waar we een goede klik mee hadden naar een ongeorganiseerde locatie gegaan waar we of alleen zijn, of omringd met wilde kinderen.

Een ander perspectief

We merken dat we de situatie van een ander perspectief moeten bekijken, om onszelf er niet in mee te laten gaan. We beseffen ons dat we de situatie moeten observeren, en als we het benaderen, met compassie. Zo kunnen we misschien écht iets bereiken. Door te laten zien dat het ook anders kan. We maken de keuze voor gezonde voeding en geen suiker voor de kinderen. Het is ontzettend ongezond en ze worden druk ervan. We ruimen het huis en eromheen stukje voor stukje op en houden de afwas bij en de vloeren schoon. We gaan netjes met elkaar om en met onze spullen, op een respectvolle manier.

Focus

Als het ons te veel wordt, dan trekken we ons even terug. Maar veelal zijn we druk bezig met de website. We realiseren ons dat we deze tijd goed moeten benutten om zoveel mogelijk vooruitgang met de website te boeken. Creatief zijn met banners en sliders en vertalen, blog voor blog. Doelen stellen waar we aan kunnen werken om gefocust te blijven.

We hebben onze aandacht verlegd en we zien veranderingen starten. Door gefocust te blijven zijn we het voorbeeld, in plaats van erover te praten. We zien dat onze kinderen een voorbeeld zijn en er wordt nu op een leuke manier met elkaar omgegaan. Delen is geen probleem en er wordt gelachen in plaats van geschreeuwd.

We beseffen dat we onszelf vaker een vraag stellen om bewustzijn te vergroten: ‘zou je je zo gedragen als vader hier zou zijn?’ en realiseren ons dat de vader des huizen niet thuis is en dat dit de situatie niet bevordert. Mama en kids missen papa en mama is moe en kinderen gefrustreerd.

Leuke herinneringen

We realiseren ons dat we zelf het licht moeten schijnen. De tijd gaat toch voorbij en als we leuke herinneringen maken in welke situatie dan ook, dan hebben we allemaal gewonnen.

Dus we gaan op een hike naar de watervallen, maken een vuurtje langs de rivier en houden een sneeuwballengevecht. Het voelt tenslotte veel beter om fijne herinneringen te maken!

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Spring naar toolbar