Een slang in het zand, een kikker in de buik

Op een van de laatste nazomerse dagen zijn we met onze mede helpers op avontuur gegaan. Wat bijzonders we daar tegenkomen: een slang en een kikker.

Wat komt onze extra achterbank nu ontzettend goed van pas, er passen wel 8 mensen in onze auto (en als ik de kleinste boy op mijn schoot neem, wel 9!). Ons eerste idee was om in de nabijgelegen creeks naar goud te gaan zoeken. Dit idee hebben we echter opgegeven nadat we in alle winkels in de omgeving tevergeefs hebben gezocht naar een goudpan.

Wél een juweeltje

Na ons geweldige avontuur in bij Cronkle Lake, gaan we nu naar Jewel Lake. Een prachtig meer van 3 kilometer lang in de bergen, 12 kilometer van de highway in Greenwood, op een elevation van 1158 meter. De prachtige herfstkleuren en de nazomer zon maken het een echt juweeltje. Bijkomend voordeel, het seizoen is voorbij en dat betekent dat de ‘Provincial Parks’ gesloten zijn voor kampeerders (dus nauwelijks mensen). Echter bereikbaar blijven voor bezoekers zoals ons, die een klein stukje moeten lopen vanaf de gate van het provincial park.

Puur genieten

We hebben genoeg meegenomen voor een heerlijke lunch en genieten allemaal van de natuur en het nazomer zonnetje. Sommige gaan voor een wandeling en onze Australische ‘mate’ gebruikt de mogelijkheid om te ‘fly fishen’ naar de goed aanwezige ‘rainbow trout’ (regenboog forel) in het meer. Wij genieten van het prachtige uitzicht, de zon, de rust en de spelende boys met hun voetjes in het water.

Een slang in het zand

Terwijl ik heerlijk lig te genieten in het zand van al het moois om me heen hoor ik onze kleinste boy schreeuwen. Een slang in het zand! Aangezien ik steeds meer plezier krijg in het maken van foto’s van alles wat we zien ervaren, grijp ik gauw de camera. De slang beweegt zich voort met haar kronkelende bewegingen. Door het zand én het water en ik oefen volop in allerlei posities om hem (of haar?) zo goed mogelijk vast te leggen. De slang probeert zich te verbergen achter alle blaadjes. Ik merk dat ze zich bekeken voelt. Ik zeg dat ik hem niks zal doen en alleen foto’s probeer te maken.

Gezelschap van een kikker – voor korte duur

Ik verplaatst me rustig met de slang mee. Nét op het moment dat ik een stap zet, springt een kleine kikker tussen de blaadjes uit. Hij gaat op een 10 cm van de slang afzitten. Vol enthousiasme probeer ik ook van de kikker plaatjes te schieten. Als ik me zo snel mogelijk, goed heb gepositioneerd en enkele foto’s van beide dieren heb gemaakt gebeurt er iets. Voor mij o zo spectaculair en tegelijkertijd o zo natuurlijk.

blog-17-een-slang-in-het-zand-een-kikker-in-de-buik-slang

Beter dan National Geographic 

Het ging zo snel dat ik niet goed weet of de slang nu naar de kikker hapte of de kikker zo bij de slang in de mond sprong. Hoe dan ook, de kikker is geëindigd in het smalle verteringskanaal van de slang. Ik voel me bijzonder en vreemd tegelijk! Nog nooit in mijn leven heb ik zoiets bijzonders vlak voor mijn neus zien gebeuren. Tegelijkertijd voel ik me schuldig naar de kleine kikker. Als ik er niet was geweest, had hij niet voor mij aan de kant hoeven springen en had hij misschien nog geleefd. Het laat mij beseffen dat elke stap met elkaar is verweven. Dit wordt ook wel het ‘butterfy effect’ genoemd. Vol verwondering bekijk ik hoe de slang de kikker, die ruim 5 keer zo breed is in omvang als de slang naar binnen verwerkt. Ondertussen probeer ik het moment vast te leggen.

Een slang in het zand, een kikker in de buik

Wat is jouw passie ?

Meermaals heb ik met Mike besproken wat ik graag zou willen doen. Na deze geweldige ervaring kom ik tot de realisatie dat ik graag wil leren om de camera optimaal te gebruiken om meer (natuur)foto’s te maken. Onze reis begint zijn vruchten af te werpen. We leren steeds meer over wat we niet willen en nu ook wat we wél willen doen in ons leven. Ik denk dat ik met het maken van deze website en het schrijven over onze ervaringen in combinatie met het fotograferen mijn passie gevonden heb!! Ik vind het geweldig om ervaringen te delen. Daarbij ben ik ook heel geïnteresseerd in wat anderen mensen interesseert, vindt jij dit ook?

Laat ons weten wat jouw passie is !

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Spring naar toolbar